Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Tesla Roadster – Terug naar de bron

Tesla stelt dat het in 2020 terug zal grijpen naar zijn eerste liefde en opnieuw een roadster zal maken. Dit zijn de eerste beelden… en de eerste gegevens.

Op hetzelfde moment waarop Tesla moet onderkennen dat de opstart van de productie van de Model 3 dramatisch blijft, en op hetzelfde moment waarop Tesla nogmaals bijzonder slechte financiële resultaten laat zien… komt het merk naar buiten met dit nieuws: in 2020 komt er een nieuwe Tesla Roadster. Dat is 12 jaar na de eerste Roadster, ook de eerste Tesla toen.

Tesla doet zoals veel andere constructeurs, en vult hier het roadsterbegrip wel heel vrij in. Het gaat niet om een tweezits cabrio maar om een GT met vier plaatsen met een verwijderbaar targadak. Wie zijn wij om te vitten?

1.000 kilometer

Wat beloftes betreft, haalt Elon Musk opnieuw zwaar uit. Volgens de eerste aankondigingen rijdt de Roadster 1.000 kilometer ver tussen twee laadbeurten, met een gemiddelde snelheid van 100 km/u. Hij beschikt over drie motoren, waardoor hij 100 km/u haalt in 2 seconden. Zijn topsnelheid zou 400 km/u bedragen. Duidelijk een stuk krachtiger dan de eerste Tesla Roadster dus, die nog ontwikkeld was rond een Lotus Elise. Dit wordt een regelrechte supercar. Tesla heeft het ook over een koppel van 10.000 Nm, maar dat lijkt ons een tikfout. Of iemand heeft er per ongeluk die andere fiche bij gehaald… van de elektrische vrachtwagen die Tesla wil ontwikkelen.

Voor de 1.000 snelste beslissers heeft Tesla al de orderboekjes geopend. De basisversie zal 200.000 dollar kosten, de speciale ‘Founders Series’ beginreeks kost 250.000 euro. Geen roadster voor het volk dus.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer