Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Tesla op het Autosalon van Brussel 2017 – Paleis 6 – Model X spreidt zijn vleugels

Als pionier van de moderne elektrische auto blijft Tesla nog steeds een geweldige blikvanger. Ook in Brussel waar het nieuwe Model X in de spots staat.

Visionair ondernemer Elon Musk lanceerde de moderne elektrische auto onder het label Tesla, dat de ambitie heeft nog lang een referentie te blijven in deze groeiende nichemarkt. Het Model S is intussen een gevestigde waarde in de premium klasse en krijgt daar sinds kort het gezelschap van een opvallende crossover met vleugeldeuren: Model X.

Beide Tesla’s staan te pronken in Paleis 6: een Model S 75D en een Model X 90D. De krachtigste versie van de crossover duikt bovendien ook op bij de Dream Cars, die van 20 tot 22 januari Paleis 1 inpalmen.

Dit Model X P100D heeft een rijbereik van 542 km en is een zeer vinnig beestje dat in slechts … 3,1 seconden van 0 tot 100 km/u spurt! Niet slecht voor een veelzijdige familiewagen (of beter familiebolide) die tot zeven personen op drie rijen kan vervoeren. De toegang tot het interieur is bovendien zeer origineel met de vleugeldeuren die je doorgaans enkel op een exotische sportwagen aantreft.

Het enige nadeel aan deze crossover van Tesla: zijn prijskaartje van 150.400 euro… Daarmee is duidelijk dat de Tesla Model X niet meteen de VAB Gezinswagen-verkiezing zal winnen. Zelfs niet met het instapmodel, Model X 75D dat nog steeds 95.300 euro kost.

Bij Tesla geldt inderdaad het motto “voor wat, hoort wat”. En dat schrikt de kopers blijkbaar toch niet af, want in 2016 werden in ons land bijna 900 wagens verkocht. Dit jaar hoopt Tesla terecht de kaap van 1.000 verkochte wagens te doorbreken. Wait and see!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer