Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Suzuki Swift – 840 kilogram, maar met de snufjes van een grote

Dit is de nieuwe Suzuki Swift, liefst 120 kilogram lichter gemaakt en voorzien van de jongste veiligheidssnufjes. Zo kan hij onder meer een adaptieve cruise-control krijgen.

De Suzuki Swift had al een reputatie als een geinig, leuk sturende stadsautootje. De Japanse Mini lijkt nu nog een heel stuk verbeterd. Suzuki toonde in Genève een Swift die gekrompen is – 1 centimeter korter, voor 3,84 meter – maar waarvan de wielbasis groeide. Dit geeft meer plaats in het interieur, en 54 liter meer kofferruimte (265 liter). Hij is ook lager (-1,5 cm) en breder (+4 cm).

Veiligheid

Zowel het uiterlijk als het interieur kregen een design dat wat meer premium probeert te zijn. Voortaan is de Swift wel uitsluitend als vijfdeurs te verkrijgen. Zijn nieuwe multimediasysteem met aanraakscherm maakt het mogelijk om verbindingen voor smartphones te maken via Apple Car Play, Mirror Link of Android Auto. Verder beschikt hij over noodremassistentie, automatisch geregelde grootlichten en kan hij een adaptieve cruise-control krijgen die zelf de afstand tot de voorligger regelt.

Alleen benzine

De nieuwe Suzuki Swift krijgt uitsluitend benzinemotoren. Zo is er een 1.0 turbo driecilinder met 111 pk, met manuele vijfbak of zestrapsautomaat. Hij heeft 10 seconden nodig om 100 te halen, zijn gehomologeerd verbruik bedraagt 4,3 l/100 km (97 g/km CO2). De klassieke 1.2 viercilinder is 90 pk sterk en kan zowel met voorwielaandrijving als met vierwielaandrijving besteld worden. Gezien de grote gewichtsbesparing – 120 kilogram winnen is in dit segment ongezien – laat dat het beste vermoeden voor zijn rijdynamiek.

De lancering staat voorzien voor april, maar prijzen hebben we nog niet.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer