Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Suzuki Swift Sport – Mét turbo

Suzuki laat een eerste glimp zien van zijn nieuwe Swift Sport. Die beleeft volgende maand zijn publieksdebuut op het Autosalon van Frankfurt.

Suzuki heeft met de Swift Sport een geheel eigen fanbase gecreëerd, met net zoveel rijplezier als een kleine Mini Cooper kan bieden, maar voor een heel wat vriendelijker prijs.

Eén van de grote nadelen was dat Suzuki trouw bleef aan de atmosferische motor. Dankzij het lage gewicht presteerde die wel voldoende, maar het mankeerde wat aan trekkracht. Dat zal nu veranderen, want Suzuki gaat eindelijk overstag en introduceert volgens eindelijk een 1.4 turbobenzine (uit de Vitara S) in de Swift Sport.

Boost

Officieel zegt Suzuki nog niets, maar het merk geeft wel al deze foto vrij van de boostmeter in het dashboard. Dat betekent 140 pk en 220 Nm. Met een manuele zesbak duikt hij waarschijnlijk net onder 8 seconden in de sprint naar 100 km/u. De nieuwe Suzuki Swift Sport houdt er een iets rondere styling op na, maar met details als de dubbele uitlaat komt hij agressiever over.

Meer details volgen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer