Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Suzuki & Dacia – Suzuki en Dacia beleven topjaar

Nooit heeft Suzuki meer auto’s verkocht als vorig jaar. Hetzelfde geldt voor Dacia. Daar zit de crisis voor een groot stuk tussen. Suzuki moet het hebben van kleine auto’s.

Kleine auto’s met kleine motoren, en laat net die de jongste tijd veel aantrekkelijker geworden zijn dankzij de overheidskortingen. Het leverde de Japanse constructeur – waar Volkswagen net nog een belang in gekocht heeft - in de Belux een boerenjaar op in 2009. Waar de markt in België met meer dan 11 procent daalde, steeg het marktaandeel van Suzuki met meer dan 24 procent. ALTO

Het succes is hoofdzakelijk op het conto te schrijven van de in India geproduceerde Alto. Die neemt liefst 39 procent van de verkoop voor zijn rekening. Dankzij zijn gemiddelde CO2-uitstoot van 103 gr/km komt hij in aanmerking voor een korting van 15 procent, bovenop zijn reeds zacht prijsje van 8.699 euro (waar voor het salon nog eens 500 euro afgaat). Bovendien geeft Suzuki nog eens 5 jaar waarborg.

DACIA

Renault-dochter Dacia presteerde ook sterk. Het zag zijn verkoop in ons land stijgen met 30 procent, terwijl het in 2008 ook al een groei optekende van 78 procent. Het is duidelijk dat de Belg in een moeilijk jaar ‘value for money’ voorop stelt in zijn autokeuze.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer