Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Suzuki – Paleis 9 – Hoed u voor stille waters

Suzuki, dat is toch die constructeur die elk jaar opnieuw de kranten haalt omwille van zijn gewaagde hostessen? Maar sinds kort blinkt het merk ook uit met zijn nieuwe producten.

Dit jaar is er niet één, maar twee grote nieuwigheden op de stand van Suzuki, en zelfs meer voor wie zich de moeite getroost om onder de motorkap te neuzen. De eerste, dat is de Suzuki Vitara S. Zoals zijn naam doet uitschijnen is dit de sportieve versie van de Vitara. Aan aangename ontdekking, zoals we enkele weken geleden nog zelf mochten ondervinden. Hij maakte ook duidelijk dat Suzuki een bijzonder talent heeft om knappe motoren te ontwikkelen.

Baleno

De andere nieuwigheid bevestigt die indruk alleen maar. De nieuwe compacte Suzuki belooft de ster van de stand te worden. We geven toe, wat design betreft lijkt Suzuki nog naarstig op zoek naar de goede richting. Maar de Baleno heeft wel twee uitstekende vernieuwingen te bieden op mechanisch vlak. Zo is er de nieuwe driecilinder turbobenzine, de eerste van deze soort sinds Suzuki de Capuccino naar Europa stuurde. En daarnaast is er de eerste soft hybride ooit van Suzuki.

Zeventiende deelname aan het Salon

Het volledige gamma gaan we hier niet opsommen, maar we maken wel uitzondering voor een opmerkelijke aanwezige die al aan zijn zeventiende deelname aan het Brussels Salon toe is. Zonder nog een greintje publiciteit weet hij nog steeds meer dan 1.000 kopers per jaar te charmeren. We hebben het over de onverwoestbare Suzuki Jimny. De Land Rover Defender mag dan een legende zijn, maar de Jimny is op zijn eigen manier aan een even fraaie geschiedschrijving bezig.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer