Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Subaru WRX STI TT Man – De snelste auto… is nog niet snel genoeg voor een motor

Subaru heeft net de allersnelste ronde ooit op het eiland Man neergezet. Piloot Mark Higgins verbeterde zijn eigen record van vorig jaar door een rondje van het eiland (59 kilometer) af te leggen met een gemiddelde van 207 km/u.

Dat bleek nog niet voldoende om een man op twee wielen minder voor te blijven. De Tourist Trophy in Man is in volle gang. Dan is het eiland tussen het Verenigd Koninkrijk en Ierland volledig in de greep van de beroemde motorraces. Tussen de huizen, het publiek en de schapen door, scheuren de motorrijders van bocht naar bocht. Op weg naar glorie, of naar een fameus accident.

600 pk uit een 2.0

Sinds enige tijd probeert Subaru met 'the biggest moment of my life' Higgins ook het record voor auto’s scherper te stellen. Dit jaar bundelde Subaru de krachten met Prodrive, een samenwerking die dateert van het WK rally, met wereldtitels tot gevolg voor Colin McRae en Richard Burns. De Subaru WRX STi werd onder handen genomen. De 2.0 boxermotor werd naar liefst 600 pk gepusht, en het gewicht teruggebracht naar 1.175 kilogram. Zijn topsnelheid bedraagt 290 km/u. De video is nog ruw, maar wel snel.

Niet snel genoeg

Higgins pulkte bijna 2 minuten van zijn vorige record, en deed de toer van het eiland in 17 minuten en 35 seconden. Als je denkt dat de Nürburgring al bangelijk is, dan heb je de wegen op het eiland Man nog niet gezien. Alleen: de snelste auto blijkt trager dan de snelste motor. Michael Dunlop was dit jaar de eerste die onder de magische grens van 17 minuten dook, in 16 minuten en 58 seconden om precies te zijn. Dat wordt weer spannend volgend jaar.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer