Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Subaru op het Salon van Brussel 2017 – Paleis 7 – Opgefriste BRZ in de spots

De GT in het gamma kreeg zijn mid-career update en is daarmee weer even goed voor de dienst. Naast deze blikvanger, stelt Subaru zijn hele aanbod tentoon op de Heizel.

Subaru is een merk dat fascineert met zijn eigenzinnigheid. Alle modellen worden namelijk aangedreven door de zelden gebruikte boxermotoren. Maar tegelijk toveren de Japanners regelmatig zeer fascinerende wagens uit hun hoed. Een klassieker is natuurlijk de potente WRX Sti die er weer bij is in Brussel. Maar toch zal deze rallybolide voor de openbare weg op de Subaru-stand in de schaduw staan van een andere sportieveling: de BRZ modeljaar 2017.

5 pk's meer

Deze GT werd na enkele succesvolle jaren opnieuw onder handen genomen. En dat merk je helemaal niet op het eerste gezicht! De uiterlijke verschillen beperken zich namelijk tot nieuwe led-lichten, een nieuwe achterspoiler, een ander sportstuur en de komst van het Starlink-multimediasysteem aan boord.

De 2 liter-boxermotor werd een beetje bijgetuned om iets aan vermogen en efficiëntie te winnen. Dat betekent 5 pk extra, met voortaan een totaalvermogen van 205 pk. Verder werd ook nog wat gesleuteld aan de ophanging. Veel maakt het niet uit, want de BRZ was al een heel sterk nummer en één van de zeldzame betaalbare achterwielaangedreven sportwagens op de markt die nog heel wat rijplezier leveren, en dat wordt nogmaals bevestigd.

Op de Subaru-stand wordt de nieuwe BRZ geflankeerd door de Outback, Forester, Subaru XV, Levorg en de WRX STI. Zeker een bezoekje waard dus.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer