Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Subaru op Autosalon 2012 – Met rede en met passie

Iets meer nieuws valt er te rapen op de Subaru-stand. De Japanse constructeur toont er een geheel nieuw model, dat aansluit bij de huidige modetrend. En een boeiende concept.

Wat de rede betreft, daar vormt het salon de eerste gelegenheid voor de Belgische koper om de crossover XV te komen ontdekken. Die kan op geen beter moment komen, want de crossovermarkt is in volle ontwikkeling (Nissan Quashqai, Peugeot 3008, Kia Sportage,...). Dit is misschien ook de gelegenheid om kennis te maken met de unieke boxermotoren van Subaru, en dan zeker de uitstekende – en enig in zijn soort - boxer diesel. Zoals de traditie van Subaru het voorschrijft, gaat het hier om een integraal op vier wielen aangedreven model. Die is standaard aanwezig en hopelijk helpt de 4WD om ook deze Subaru te laten sturen als een Subaru. Dynamisch dus. De basisprijs voor de 1.6 benzine bedraagt 21.490 euro. Maar volgens ons is een diesel in de luxury afwerking aan 27.990 euro een goed plan.

Supersportief

We weten al dat de sportieve Toyota GT 86 coupé Brussel aan zich laat voorbijgaan. Maar dat is minder het geval voor zijn tegenpool bij Subaru: de BRZ. Die staat als BRZ Concept STi op de stand. Wel een concept, maar dicht bij de realiteit. En bovendien al een blik op de meest sportieve versie van die BRZ, met de beroemde STi-letters. Letters die de Impreza geschiedenis hielpen schrijven. We zitten dus al op hete kolen wat dat in de BRZ gaat geven, ook al zal deze alleen op de achterwielen worden aangedreven.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer