Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Subaru Impreza Concept – Lang leve de nieuwe Impreza

Subaru is het meest labiele automerk wanneer het op design aankomt: hoge pieken, en jammer genoeg ook diepe dalen. Maar met de Impreza Concept laat Subaru op het Autosalon van Tokio zien dat het zich opnieuw in een goede periode bevindt. Of de pilletjes slaan gewoon goed aan.

Subaru toont in Japan zijn toekomstvisie. De heel nabije, met de nieuwe Forester en de XV. Maar ook met deze Impreza vijfdeurs concept.

Die is belangrijker dan je zou denken, want hij is de aankondiging van een heel nieuwe designtaal voor Subaru. Dit is de eerste keer dat Subaru laat zien wat het concreet verstaat onder de ‚Prominence 2020’ toekomstfilosofie die het management vorig jaar uitte. Subaru doet zijn reputatie als ‚het Japanse Audi’ alle eer aan, met een strak design, zonder frivoliteit maar toch karaktervol.

Impreza WRX STI S207

We weten nog niet wanneer we ons aan de nieuwe Impreza in productie mogen verwachten. Voorlopig moeten we het bij het oude model houden, waarvan Subaru in Japan net een nieuwe WRX STI heeft gelanceerd, de S207. Die wordt helaas slechts in 400 exemplaren gebouwd, die voorbehouden blijven voor de Japanse markt. Hij krijgt een krachtiger motor, met 328 pk en een sneller reagerend stuur. Wij zullen weer op een nieuwe versie van Gran Turismo moeten wachten om er ook eens mee te mogen rijden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer