Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Stoffel Vandoorne & Wolfgang Reip – Belgisch talent krijgt kansen

Het is een goede week voor onze jonge Belgische talenten. Eerst was er Wolfgang Reip, die doorgroeit naar Bentley in de Blancpain Endurance Series. En dan kwam Stoffel Vandoorne, die dit weekend in de F1 mag invallen voor Fernando Alonso bij McLaren-Honda.

Brusselaar Wolfgang Reip en Stoffel Vandoorne uit Roeselare krijgen eindelijk de kans om hun talent maximaal te tonen. De eerste maakt de overstap van Nissan naar het fabrieksteam van Bentley, de tweede mag eindelijk zijn eerste echte Grand Prix in de F1 rijden.

Bentley Boy

Wolfgang Reip begon zijn carrière enkele jaren geleden als winnaar van de Nissan GT Academy, nadat hij voorheen zijn kunnen vooral virtueel bewezen had… op de Playstation. Via de Academy kwam Reip in de GT-races uit voor Nissan, onder meer met de GT-R maar ook met de bizarre ZEOD elektrische Nissan in de 24 Uren van Le Mans. Op 29 maart viel het bericht binnen dat Reip verhuist, naar het fabrieksteam van Bentley. Daar rijdt hij dit seizoen de prestigieuze Blancpain Endurance Series met de Continental.

“Wanneer we op zoek gaan naar een nieuwe fabriekspiloot, dan kijken we vanzelfsprekend eerst naar onze concurrenten”, zegt Bentley Motorsport directeur Brian Gush. “De afgelopen twee seizoenen hebben we mooie gevechten gevoerd tegen Wolfgang. We hebben hem op ons lijstje geplaatst voor een test. Hij heeft een grote indruk op ons nagelaten en we zijn dan ook heel blij dat we hem voortaan bij de Bentley Boys mogen rekenen.” Nota aan onszelf: nooit tegen de kinderen zeggen dat ze nu wel genoeg Gran Turismo hebben gespeeld…

McLaren-Honda

Stoffel Vandoorne is een talent waar we het hier al eerder over hadden. Hij is ook McLaren opgevallen en maakt sinds 2014 deel uit van het Britse F1-team. Zijn rol was tot nu toe beperkt tot testrijden in de simulator en enkele bandentests en de roll-out met de nieuwe Hondamotor. Vorig jaar domineerde hij de F2-klasse en won de titel. McLaren besliste om hem als reserverijder te behouden en zijn racekunsten verder te laten rijpen in de Japanse  Super Formula. Jenson Button en Fernando Alonso behielden hun zitje in de McLaren-Honda’s. Alleen had de Spanjaard een enorme crash in Melbourne, en kreeg hij geen licht van de FIA-dokters om dit weekend in Bahrein te starten. Waardoor McLaren in allerijl Vandoorne laat overvliegen uit Japan.

Eindelijk kan de snelle Belg zijn kunnen tonen in de F1, al is het niet met de beste auto in het peloton. Toch kijkt elke waarnemer uit naar de vergelijking met zijn meer ervaren teamgenoot en voormalig wereldkampioen Jenson Button. Indien Vandoorne zich goed overeind houdt in de vergelijking, zit hij quasi op rozen. Vooral omdat Alonso al eerder aangaf dat hij het mogelijk voor bekeken houdt in de F1 als zijn auto opnieuw zo slecht is als vorig jaar. Duimen maar voor Vandoorne.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer