Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: SsangYong – De terugkeer

Wie is er terug? SsangYong? Ah ja, die Koreaanse 4x4-specialist. Denk maar aan die mooie reclamecampagnes met de Euraziatische schoonheid in combat schoenen. Ergens rinkelt een belletje? Goed, want het merk keert terug naar onze markt.

Uit het oog, uit het hart. Het is nog maar een jaar of 3 dat het merk helemaal va de markt verdween, maar het was al een hele tijd aan het wegdeemsteren. En eerlijk, zo’n grote indruk heeft SsangYong hier niet nagelaten, daarvoor waren er wat weinig modellen en een dealernet dat het ontwikkelingsniveau van Tsjaad haalde. Het merk raakte nauwelijks bekend in België, en verdween dan ook roemloos en geruisloos. Al bleef het merk wel een kleine schare trouwe volgelingen behouden. Zelfs voor hen is deze terugkeer een verrassing, van de aangename soort.

SsangYong moeten we vooral kennen van modellen als de Korando en de Musso, robuuste 4x4’s die uitpakten met hun componenten die het merk bij Mercedes kocht. SsangYong werd in 1997 ingelijfd door Daewoo, dat in 1999 in een sfeer van schandalen failliet ging. GM redde Daewoo, maar stootte SsangYong af. De Indische groep Mahindra nam uiteindelijk het merk over. In ons land luidde het failliet van importeur Kroymans in 2009 het definitieve einde in van SsangYong op de Beneluxmarkt.

Nieuwe start

Tot nu dus. Midden september raakte bekend dat de Belgische Alcopagroep (vroeger Moorkens) het merk zal invoeren in ons land, en in enkele andere West-Europese landen. Alcopa is bij ons invoerder van Hyundai, Suzuki en Isuzu.

De uitdaging is nu snel een performant dealernet uit te bouwen voor de 4x4-specialist. Een aantal voormalige SsangYong-dealers heeft reeds aangegeven het merk opnieuw te willen verdelen. De dealers waren tevreden, de klanten ook en met de nieuwe Korando in aantocht heeft het nieuwe SsangYong alle kansen om goed uit de startblokken te schieten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer