Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: SsangYong op het Salon van Brussel 2017 – Paleis 9 – Groeispurt ingezet

SsangYong ontgroeit zijn puberteit en manifesteert zich als een ernstige speler op de markt met een steeds sterker gamma dat op de Heizel te bewonderen is.

SsangYong is zonder het twijfel het merk met de moeilijkst uitspreekbare en correct spelbare naam op de Belgische automarkt. De lancering nam heel wat tijd in beslag, maar intussen wat iedereen wel dat SsangYong geen Oosterse vechtsport of een wokrecept, maar een automerk is. Anno 2017 mag gesteld worden dat de doorbraak van SsangYong een feit is met een steeds overtuigender aanbod van degelijke en betaalbare terreinwagens en crossovers. Vooral de komst van de Tivoli gaf SsangYong een ferme push om er echt “bij te horen”, en de Koreanen gingen op dat elan door met de lancering van de XLV in 2016. Beide crossovers zijn zeer nauw met elkaar verwant en delen dezelfde technische basis. Eigenlijk is de XLV vooral een maatje groter, zoals zijn naam al aangeeft, met voornamelijk meer kofferruimte als bonus.

Nieuwe diesel

Verder staan op de SsangYong-stand nog de Rodius monovolume, de Rexton terreinwagen en de Action Sports pick-up die allen door de nieuwe 178 pk sterke 2,2 liter turbodiesel worden aangedreven.

De Action Sports gaat in 2017 zelfs resoluut de sportieve toer op met een eigen merkencup in het Belgisch kampioenschap rallycross. Daarmee levert de Belgische invoerder een dubbele primeur. Eerst en vooral met het debuut in de nationale autosport. En ten tweede zag men op de rallycrosscircuits nog nooit eerder een pick-up racen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer