Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Spa 6 Hours – Spa herbeleeft gloriedagen

De mooiste bolides uit het verre en minder verre verleden blazen dit weekend verzamelen op het mooiste circuit van de wereld. Een niet te missen afspraak.

Groot-Brittannië heeft het Festival of Speed en de Goodwood Revival Meeting, Frankrijk de Le Mans Classic, maar ook in eigen land kunnen nostalgici terecht om de knapste racewagens uit hun herinneringen nog eens in het echt te bewonderen.

Diverse wagens in diverse categorieën staan het hele weekend door geprogrammeerd, maar de hoofdrace is wel de Spa 6 Hours, een endurancerace die zaterdag tussen 16 uur en 22 uur loopt. Het is een race voor historische toerisme- en GT-wagens en de kans om naast de Ford GT40 ook de 50-jarige Jaguar E-Type nog eens te zien schitteren. Het is onder meer uitkijken naar het optreden van ‘onze’ Jean-Michel Martin in een Shelby Cobra.

F1’s

Andere attractiepool is de F1 Historic, met wedstrijden voor F1’s uit de periode 1950 – 1990. Zowel op zaterdag als op zondag zijn manches gepland.

De vijftigste verjaardag van de Jaguar E-Type zal overigens uitgebreid gevierd worden. Er worden meer dan 100 E-Types verzamelen aan het circuit. Tickets kosten 25 euro, toegang tot de paddock is inbegrepen. Het volledige programma is te vinden op www.roadbook.be

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer