Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Skoda – Alle nieuwe Skoda’s tot 2016

Geen zure gezichten te bespeuren bij Skoda momenteel. Als één van de weinige merken slagen de Tsjechen er momenteel in om meer auto’s te verkopen in Europa. Met de nieuwe Rapid en Octavia en de Citigo ziet ook 2013 er veelbelovend uit. Maar daarmee is het nog lang niet gedaan.

Tussen nu en 2016 plant Skoda nog een heus modellenoffensief. De Octavia speelt daarbij de hoofdrol. Die deelt het MQB-platform met de nieuwe VW Golf, Audi A3 en Seat Leon, maar rekt het uit tot voorbij de gewone grenzen van de compactklasse. We hebben net de berline kunnen testen en we waren eerlijk gezegd diep onder de indruk. Nu weten we al dat binnen enkele maanden de break – Combi – volgt. Die moet met een koffer van 600 liter tot meer dan 1.600 liter de meeste praktische geesten sussen.

Ook nog dit voorjaar mogen we ons aan de RS verwachten, de snelle Octavia. Van de benzineversie verwachten we dat hij minstens 220 pk op de tabellen tovert, een 2.0 TDI RS moet tussen 180 pk en 200 pk kunnen eindigen. Hij krijgt in optie de DSG dubbele koppelingsbak.

Scout

De huidige Octavia Scout heeft afgedaan, de nieuwe versie van de alleterrein break moet tegen het einde van dit jaar op – verhoogde -poten staan. Uitsluitend als break en desgewenst met vierwielaandrijving, waarbij de Haldex-koppeling de kracht continu variabel tussen voor- en achterwielen verdeelt.

Maar daarvoor vermoeden we dat er een facelift van de huidige Superb – de tweede generatie – aan zit te komen. Die moet de carrière van de grote Skoda met drie jaar rekken. Zo tegen het Autosalon van Frankfurt aan, in september, krijgen we dan volgens ons de facelift van de Yeti te zien. Die zou het nieuwe gezicht van het merk, zoals in de Octavia, meekrijgen.

Nieuwe SUV’s

Zowel Audi als Volkswagen hebben tal van nieuwe SUV-concepts op ons losgelaten. Daarvan kunnen er ook enkele als Skoda’s in productie raken. We weten dat VW plannen heeft voor een SUV op basis van de Polo, en ook Audi wil een Q2 maken. Volgens de geruchtenmolen volgt dan in 2015 een gelijkaardige Skoda met de naam Polar. Ook lijkt er ruimte voor een nog kleinere stads-SUV, minder dan 4 meter lang. Dat doet de VW-concept Taigun toch vermoeden.

Maar ook naar boven in het gamma doen de geruchten de ronde dat er een Skoda SUV op basis van de VW Touareg volgt. Die kreeg tijdelijk de naam Snowman opgekleefd en zou voor 2016 zijn.

Zeven plaatsen

Met de Roomster heeft Skoda groeiplannen. Die zou eind dit jaar nog kunnen debuteren, maar dan als monovolume met zeven zitplaatsen. Technisch zou hij erg verwant zijn aan de nieuwe VW Touran. Die laatste is inmiddels tien jaar oud en wacht op aflossing.

Begin 2014 zou de Fabia aan een nieuwe versie toe zijn. Vraag is of die een onderstel van een Polo krijgt, dan wel op basis van de Rapid werkt. Zo zou Skoda de Fabia meer binnenruimte kunnen geven.

Klik hier voor alle nieuws over het merk Skoda

Klik hier en zoek uw occasie Skoda tussen de duizenden tweedehands auto’s.

Klik hier voor een overzicht van Skoda, en een selectie van tweedehandse

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer