Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Skoda Vision S – GTE duikt ook op bij Skoda

Na de eerste schetsen die enkele weken geleden opduiken, laat Skoda nu voor het eerst echt zien hoe zijn niet zo compacte SUV er zal uitzien. Bovendien kunnen we nu ook de mechaniek.

Hoe dichter we bij het Salon van Genève komen, hoe duidelijker de zaken worden. We kunnen nu bijna helemaal zien hoe de toekomstige Tsjechische SUV er zal uitzien. Al is het weinig waarschijnlijk dat het productiemodel nog veel zal afwijken van deze Vision S concept.

Hybride 4x4

We kenden al zijn afmetingen, en dat Skoda mag gebruik maken van de mogelijkheden die het MQB-onderstel van VW biedt. Daarbij was ook al duidelijk dat Skoda meer plaatsen zou kunnen aanbieden dan de traditionele vijf. Deze concept telt zes plaatsen, maar dat zullen er in het uiteindelijke model vast de traditionele zeven worden.

Wat we vandaag nog leren, is dat deze concept een plug-in hybridemotor krijgt. Hij krijgt een 1.4 TSI benzinemotor met 156 pk en 250 Nm én elektrische motoren. Gecombineerd krijg je 225 pk ter beschikking via een zestraps DSG. 0 tot 100 km/u kan in 7,4 seconden. De elektrische autonomie bedraagt maximaal 50 kilometer. Zijn totale autonomie wipt over 1.000 kilometer en volgens de officiële verbruikstest haalt hij een gemiddelde van 1,9 l/100 km (CO2: 45 gr/km).

We herkennen dus duidelijk het GTE-concept dat al in de VW Golf en de VW Passat furore maakt. Der Skoda Vision S beschikt net als de nieuwe VW Tiguan over twee elektrische motoren, wat hem vierwielaandrijving geeft zonder een echt mechanische verbinding tussen de benzinemotor en de achterwielen tot stand te brengen. Hij zal in Tsjechië geproduceerd worden. Dan blijven er nog twee onbekenden: wanneer mogen we hem verwachten en welke naam zal hij krijgen. Volgen de antwoorden al in Genève?

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer