Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Skoda Vision E – Skoda’s elektrische toekomst

Skoda onthult in april op het Salon van Sjanghai deze concept, en kondigt meteen ook de eerste elektrische auto in zijn line-up aan. Die is voor 2019.

Na Audi en VW is het volgende merk binnen de Duitse groep aan de beurt om zijn elektrische toekomst aan te kondigen. Skoda meldt meteen de komst van vijf elektrische modellen, voor 2025. De Superb krijgt een plug-in hybride in 2019.

500 kilometer

De concept die we hier zien – nog op een schets – neemt de vorm aan van een crossover-coupé met een atletisch voorkomen. De Vision E is een volledig elektrisch aangedreven concept, waarvan de batterijen hem een rijbereik van 500 kilometer moeten geven. Hij meet 4.645 miilimeter en beschikt over een elektrische motor op elke as. Samen kunnen ze 305 pk opwekken.

Behalve de aangekondigde, theoretische reikwijdte zijn z’n andere gegevens behoorlijk ver verwijderd van wat Audi opgeeft voor de toekomstige elektrische SUV, die begin 2018 debuteert. En toch doet deze Skoda het zoemen in ons hoofd.

Goed nieuws voor Audi Brussels?

De Audi Q6 (nog een voorlopige naam) zal in de Brusselse Audi-vestiging worden geproduceerd, waar nu nog de A1 van de band rolt. De fabriek kan profiteren van flink wat investeringen die de ombouw naar een hoogtechnologische omgeving mogelijk maken waar de eerste elektrische Audi kan worden gebouwd. Alleen is de markt voor een luxueuze e-SUV een behoorlijk stuk kleiner dan die voor de A1. Wat te denken geeft over de toekomstige werkgelegenheid in Brussel. Maar wat indien het antwoord nu van deze Skoda zou komen? Want een gespecialiseerde fabriek zou naast Audi toch ook Skoda kunnen helpen aan een meer betaalbare elektrische SUV? En waarom ook niet Seat? Terwijl er ook al sprake is van een kleinere elektrische SUV bij Audi. We zijn benieuwd.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer