Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Skoda Octavia RS 245 – Zoals we hadden voorspeld

Eind 2016 eindigden we ons bericht over de update van de Skoda Octavia RS al met de melding dat een nog krachtiger versie best mogelijk was. Hier is die al zie.

Op het Autosalon van Genève in maart laat Skoda de krachtigste variant van de Octavia RS zien. Daar waar de gewone RS het voor bekeken houdt bij 230 pk, krijgt deze 245 pk, en 370 Nm die tussen 1.600 en 4.300 opm vrijkomen. Op papier zijn de verschillen beperkt: de topsnelheid blijft begrensd op 250 km/u, en in de sprint naar 100 km/u wint hij èèn tiende van een seconde: 6,6 seconden voor de berline, 6,7 seconden voor de break.

VAQ

Weinig zin om extra te betalen voor die 245 pk, dus? Hmm, een chronometer vertelt zelden het volledige verhaal. Naast zijn agressiever uiterlijk dat hij te danken heeft aan specifieke 19-duims velgen en geheel eigen decoratieplaatjes in het interieur, krijgt de Octavia RS 245 ook VAQ op de voortrein. Wat? VAQ is een mechanisch sperdifferentieel dat elektronisch bediend wordt. Het garandeert een ideale tractie. Het is ook efficiënter dan het klassieke elektronische XDS-systeem op de RS 230, dat eigenlijk als een soort van tractiecontrole op het remsysteem werkt. Om te weten wat VAQ met de Octavia kan doen, verwijzen we u door naar onze vorige test met de VW Golf GTI.

Als laatste verschilpunt rust Skoda de RS 245 uit met 2.0 TSI-benzinemotor in combinatie met de zeventraps-DSG. In de gewone RS is dat de zestraps. Prijzen en lanceringsdata zijn nog niet bekend.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer