Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Skoda Octavia Facelift – Dit is een facelift

Skoda geeft de eerste beelden vrij van de update van zijn Octavia, die begin 2017 bij de dealers landt. Deze keer hebben de designers de potloden goed gebruikt.

Vaak zijn facelifts te timide en is het een zaak van zoek de zeven verschillen. Dat verwijt kan je Skoda niet maken, toch niet wat de voorkant betreft van de Octavia en Octavia Combi.

Led-licht

Het gezicht van de Octavia is ingrijpend gewijzigd, dat zie je aan de opdeling in dubbele lichtblokken waarvan de hoekige vormen doen denken aan de stijl van de Kodiaq. Dit is de nieuwe huisstijl van Skoda. Wie voldoende betaalt in de optielijst, kan voor volledige ledgestuurde koplampen kiezen. Achteraan zijn de wijzigingen dan weer zo klein dat het niet de moeite is om ze op te sommen.

De constructeur maakt van de gelegenheid gebruik om een technologische update door te voeren. Zo krijgt het duurst beschikbare infotainmentsysteem een 9,2 diameter groot aanraakscherm met meer online-mogelijkheden. Zo kunnen de inzittenden gebruik maken van een wifi-hotspot via een 4G-verbinding, dankzij een geïntegreerde sim-kaart. Dat maakt ook bijkomende onlinediensten mogelijk.

Tot slot zijn er nog de rijhulpen: de botsingwaarschuwing detecteert nu ook voetgangers, terwijl je de Octavia ook kan bestellen met een automatisch rijsysteem dat achteruitrijmanoeuvres met een aanhangwagen voor zijn rekening neemt.

De nieuwe prijzen zijn nog niet bekend.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer