Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Skoda Kodiaq GT – Skoda gaat voor elegant

Skoda’s modellenoffensief gaat onverminderd verder. Zo krijgt de Kodiaq een sierlijke coupé-versie, en raken er meer details over de opvolger van de Rapid bekend.

Skoda heeft van de zevenzitter Kodiaq al een stoere Scout, en een snelle RS met krachtige turbodiesel volgt eerstdaags. Maar nu lost het merk ook een eerste schets van een coupé-SUV op basis van de Kodiaq. Die krijgt de naam Kodiaq GT.

Skoda maakt niet duidelijk wanneer hij debuteert, maar wel dat we hem voorlopig in Europa aan onze neus zien voorbijgaan. De Kodiaq GT staat momenteel alleen op de planning voor China, Skoda’s belangrijkste afzetmarkt. De Kodiaq GT past in Skoda’s SUV-offensief.

Scala

Op de schets zien we ook hoe de naam van het merk prominent op de kofferklep wordt weergegeven. Ook dit is ingegeven door China, waar het logo van Skoda onvoldoende bekendheid heeft. We zagen dit voor het eerst op de recent Vision RS concept. Daarvan kunnen we nu zeggen dat we hier meer van zullen zien in de Scala. Die krijgen we wel in Europa te zien, hij wordt de stijlvolle opvolger van de Rapid. En de Vision RS kondigt de RS-versie van die Scala aan. Naast een klassieke benzinemotor wil Skoda daar ook een sportieve plug-in hybride variant van lanceren in de loop van 2019. De Skoda Scala wordt begin 2019 gelanceerd.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer