Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Skoda City SUV – Aan SUV nummer hoeveel zijn we intussen?

Nee, het is nog niet gedaan. Skoda laat op het Autosalon van Shanghai een nieuwe kleine SUV zien. Al blijft die voorlopig voorbehouden voor de Chinese markt.

U wil SUV’s? U krijgt SUV’s. Het offensief bij de constructeurs lijkt nog lang niet afgelopen. Naast de Kodiaq en de Karoq heeft Skoda nog plaats gevonden in een lager echelon, met wat het voorlopig zelf omschrijft als een stads-SUV. De naam wordt pas tijdens het salon bekendgemaakt.

T-Roc

Vermoedelijk gebruikt de kleine Skoda-SUV dezelfde mechanische basis als de Volkswagen T-Roc. Wat meteen ook doet vermoeden dat deze kleine SUV niet alleen in China carrière zal maken maar op termijn ook tot bij ons zal afzakken. De Vision X-concept die Skoda liet zien, was 4,2 meter lang. Dit toont aan dat Skoda opnieuw de grenzen van zijn segment aftast om een zo groot mogelijke binnenruimte aan te bieden. Overigens is dat net dezelfde lengte als de Volkswagen T-Roc.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer