Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Seat op het Salon van Brussel 2017 – Paleis 11 – Onthulling van Leon en Ateca

De kleine berline kreeg een facelift en de eerste SUV van het Spaanse merk beleeft zijn Belgische salonpremière. 0lé, ole !

Seat zet zijn agressieve verkoopstrategie verder met speciale saloncondities op het hele gamma, uitrustingspacks tegen voordelige tarief en enkele speciale reeksen zoals de Mii by Cosmopolitan of de Ibiza Club. Dit laatste model wordt trouwens vernieuwd in de zomer van 2017.

In afwachting daarvan staat de gefacelifte Leon in de spots op de Seat-stand. Deze opfrisbeurt leverde hem stoerdere bumpers en led-verlichting rondom op. Aan boord werd de middenconsole een maatje groter en kreeg er een extra opbergvakje bij met de plaatsing van een elektrische parkeerrem. Optioneel is nu ook een fraai 8 inch geïntegreerd scherm verkrijgbaar. Op mechanisch vlak ziet de 1.6 TDi zijn vermogen met 5 pk stijgen … maar heeft nog steeds geen recht op een handgeschakelde zesversnellingsbak. Een hiaat in het aanbod waarvoor echter met de gerobotiseerde DSG een oplossing wordt geboden.

Al een Best-seller

De nieuwe Seat Ateca maakt eveneens zijn debuut op de Heizel en viel intussen al in de prijzen tijdens de Verkiezing van 4X4 van het Jaar. Deze eerste SUV van het Spaanse merk deelt de basis met zijn neef VW Tiguan en krijgt tegen eind 2017 al het gezelschap in dit segment van een kleinere broer die Arona zal heten. De Ateca is in de eerste plaats voor de gebaande wegen bestemd waar hij overtuigt met een degelijk en veilig rijgedrag. Toch wil Seat aantonen dat zijn nieuwe SUV ook op het terrein zijn mannetjes kan staan door testritten op de 4X4-piste aan te bieden met de Ateca 4X4 TDI met 190 pk. Allen daarheen!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer