Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Seat Ibiza – Karakterkopje

Seat laat de nieuwe Ibiza zien, in afwachting van zijn première in maart op het Salon van Genève. In juni is hij in de showrooms te zien.

De nieuwe Seat Ibiza houdt er een strak lijnenspel op na. Ernstiger, minder speels, maar met meer klasse. En nog steeds sportief.

Korter, breder, lager

Hij wijzigt in alle richtingen, dankzij het moduleerbare MQB-platform dat hij als lid van de VW-groep mag gebruiken. We krijgen het hier in een nieuwe variant voor de kleine modellen te zien, Seat mag het laten debuteren voor de groep. In het geval van deze vijfde generatie Ibiza zien we dat hij 2 millimeter korter is, maar vooral 87 millimeter breder wordt. Dat belooft alvast meer binnenruimte, ook de wielbasis is met 95 millimeter gegroeid. Hij is 1 millimeter lager ook. De koffer is 355 liter groot.

De nieuwe Seat Ibiza krijgt uitsluitend Euro6-motoren, en één versie op aardgas (CNG). De benzinemotoren zijn gebaseerd op de 1.0 turbo driecilinder, met 95 pk en 115 pk. Er komt eind 2017 ook een 1.5 turbobenzine viercilinder met 150 pk. Het dieselaanbod draait rond de 1.6 TDI, met 80 pk, 95 pk of 115 pk.

Beats

Seat laat meteen de drie- en vijfdeursvarianten zien. Het merk gooit er meteen een ongezien aantal rijhulpen tegenaan, met onder meer een file-assistent die semi-autonoom rijden mogelijk maakt, een achteruitrijcamera van hogere kwaliteit en een acht duim aanraakscherm voor het multimediasysteem. Het audiosysteem is samen met BeatsAudio ontwikkeld.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer