Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Seat Ibiza Cupra Concept – De laatste link

Eindelijk is Seat er mee klaar: op het Autosalon van Bejing toont Seat deze Ibiza Cupra Concept. De laatste rechte lijn naar de uiteindelijke snelste der Ibiza’s.

Nog tot het einde van dit jaar moeten we geduld oefenen. In afwachting laat Seat met deze Ibiza Cupra Concept al mooi in zijn kaarten kijken. De Cupra valt meteen op met zijn sportiever georiënteerde voorbumper, met opvallende koelopening. Onder de bredere wielkasten gaan 17-duims velgen schuil. Voorts herken je de Cupra nog aan zijn zwarte zijspiegels. Ook het Chrono Yellow is uniek voor dit model. Achteraan beschikt hij over een centrale uitlaat.

Turbo met compressor

Seat maakt gebruik van de 1.4 TSI van Volkswagen, met turbo en compressor. Hierdoor geeft de kleine motor een vermogen van 180 pk en 250 Nm, gekoppeld aan de zeventraps DSG dubbele koppelingsbak. Hoe snel dat dan gaat, houdt Seat nog even voor zich. Een elektronisch sperdifferentieel helpt het vermogen vlotter langs de voorwielen te passeren.

Groeien

De keuze voor Bejing mag dan wat eigenaardig lijken op het eerste gezicht, maar de beslissing past in Seats plan om ook op de Aziatische markten door te breken. En dat is meer een kwestie van moeten, want voorlopig slaagt de Spaanse VW-dochter er in Europa niet in om de verhoopte verkoopsresultaten neer te zetten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer