Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Seat Ateca FR – Iets meer peper voor de Spaanse SUV

Met de Ateca mocht Seat eindelijk voor het eerst proeven van de successen die een SUV in het gamma brengt. Nu de Ateca blijkt aan te slaan, waarom dan niet het aanbod verder uitbreiden?

Seat heeft in acht maanden tijd al 40.000 Ateca’s verkocht. Om het succes verder te bestendigen, komt er een nieuwe versie in de catalogus: de FR. Wat, is die alleen maar een uitrustingsniveau? Nee hoor.

Sport

FR heeft steeds een bijzondere sportieve betekenis bij Seat, maar niet in dezelfde mate als Cupra. FR is vooral een manier om de auto sportiever aan te kleden. In de Seat Ateca FR zien we zwartgelakte dakrails, een kleur die ook terugkeert in het radiatorrooster en de ruitranden. Hij krijgt ook zijn eigen bumpers met sportievere behuizing voor de mistlichten vooraan. We zijn ook nep-beschermplaten in nep-aluminium voor de bumpers en de zijschorten. De 19-duims velgen zijn sportief, en alle mat zwart plastic is verdwenen. De Ateca FR is dus niet alleen sportiever, maar ook wat hipper voor de stad.

Ook het interieur is meer FR, met sportstoelen die standaard met alcantara bekleed zijn. Leder is een optie. De dakhemel en de deurbekleding is in het zwart afgewerkt. Het stuur, de stoelen en de versnellingspook hebben rode stiknaden. We zien ook zwart gelakte inlegplaatjes. Sfeervol dus.

190 pk

Maar om het meer dan alleen cosmetisch te maken, introduceert Seat ook een nieuwe motor. Want van de 2.0 TSI turbobenzine is nu ook een variant met 190 pk klaar. Die is weliswaar niet exclusief voor de Ateca FR, die zelf nog andere varianten in benzine en diesel kan ontvangen, tussen 150 pk en 190 pk. Maar wie dan toch een sportievere SUV wil, kan daar net zo goed de bijhorende pk’s voor kiezen, niet?

De Seat Ateca FR debuteert officieel eind mei op het Autosalon van Barcelona. Maar de prijzen zijn nog niet bekend.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer