Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Seat Arona – Meer potentieel

Met de Ateca kreeg Seat zijn eerste SUV, en meteen ook echte kansen om te groeien als merk. Maar de kleinere Arona zou wel eens voor de echte doorbraak kunnen zorgen.

Het is stilaan duidelijk dat het echte strijdtoneel in SUV-land zich naar de lagere segmenten verlegt. Het succes van de Renault Captur en de Peugeot 2008 steekt iedereen de ogen uit, wat ons concurrent na concurrent oplevert momenteel.

Grote compacte

De nieuwste is deze Seat Arona, die in het zog volgt van de Skoda Karoq en zijn onderstel in verkorte vorm deelt met de Ateca. Met een lengte van 4,31 meter zouden we hem nog net compact durven noemen, al steekt hij wel 8 centimeter uit voorbij de nieuwe Ibiza. Maar dat garandeert deze vijfzitter ook flink wat ruimte op de achterbank en een koffer van 400 liter.

Motoren

Seat presenteert de Arona in Frankfurt in september met drie benzinekeuzes (95 pk, 115 pk, 150 pk), één 1.6 TDI diesel met 95 pk of met 115 pk en in 2018 een aardgasversie (CNG) met 90 pk (1.0 TSI-motor). Hij kan over alle moderne snufjes en veiligheidstechnologie beschikken die gangbaar is in de VW-groep.

Overigens wordt Seat een echt SUV-merk, want er is nog een derde model op komst dat boven de Ateca plaatsneemt in het gamma.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer