Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Seat 20V20 – Nieuwe taal, en eindelijk een SUV

Seat heeft in Genève net deze 20V20 showcar laten zien. Die toont niet alleen de nieuwe stijl van Seat, maar bevestigt oude ambitie van Seat: een eigen SUV maken.

De 20V20 - Spaans voor 20:20 - wil een sportieve vierdeurs SUV zijn. Maar over een eventuele productiedatum is nog niets bekend.

Seat haalt nu de perfecte proporties van de concept car aan, maar de kans is groot dat die toch nog wat zullen wijzigen. Hij meet namelijk 4,65 meter in de lengte, wat merkelijk meer is dan de net geen 4,5 meter die een VW Tiguan nu meet. Algemeen wordt aangenomen dat de compacte SUV van VW als basis moet dienen voor de Seat SUV. In de concept kan Seat nog uitpakken met 600 liter aan bagageruimte.

Schijf

De naam verwijst natuurlijk naar meer dan alleen zijn 20-duimsvelgen. ‚Hij geeft ook weer wat onze klanten de komende vijf jaar van ons mogen verwachten’, zei CEO Jürgen Stackmann de avond voor de opening van het Autosalon van Genève. Daarbij tovert Seat ook een ‚personel drive device’ uit zijn hoed, dat zowel dient als sleutel, maar je ook de weg kan tonen eens uit de auto. Daarnaast dient het nog als afstandsbediening voor het multimediasysteem in de auto. Het toestel neemt de vorm aan van een grote munt, die je onder de versnellingspook plaatst tijdens het rijden. Magneten houden hem op zijn plaats. Je kan er op afstand al de airco in de auto mee regelen.

In de concept plaatst Seat zware motoren, met een TSI benzinemotor met 300 pk en een TDI diesel met 240 pk. Beide zijn plug-in hybrides en hebben elektronisch geregelde vierwielaandrijving.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer