Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Seat – Paleis 11 – Het sportieve van vandaag, de crossover van morgen

De Spaanse VW-dochter heeft twee vedetten op de stand. De ene is meteen beschikbaar, op de andere moet je nog enkele maanden wachten.

In Paleis 11 vind je traditioneel alle merken van de VW-groep onder één dak, op Porsche na dan. Seat vind je in zijn gebruikelijke hoekje, waar het publiek de nieuwe Ibiza Cupra kan bewonderen. Die is eerder al bij ons behoorlijk goed in de smaak gevallen. Met zijn motor die tegen de downsizingtrend ingaat door van 1.4 naar 1.8 liter te klimmen en van 180 pk naar 192 pk evolueert. Hij is meer GT dan GTI van persoonlijkheid, maar neemt daarmee zijn eigen plaats in tussen concurrenten die steeds maar agressiever worden. Een uitstekend alternatief voor wie liever gewoon vlot rijdt dan steeds te vlammen.

Leon Cross Sport

De belangrijkste aantrekkingspool om Seat een bezoekje te brengen, is de Leon Cross Sport. Seat heeft al de X-perience alleterreinbreak van de Leon ST, met vierwielaandrijving. Maar Seat toont hier nu ook een concept op basis van de driedeursversie die deze behandeling zal krijgen. In de show car huist de 2.0 TSI van de Leon Cupra, maar met 10 pk extra. Dat brengt het totaal op 300 pk. Indien Seat op onze goedkeuring wacht om hem in productie te brengen, dan krijgen ze bij deze al ons fiat.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer