Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Salon van Brussel 2015: Volkswagen - Paleis 9 – Vier Belgische premières

Een Belgische première kan doorgaans niet op tegen een wereldpremière. Maar als het merk in kwestie er vier tegelijk presenteert, dan wordt het gebrek aan cachet ruimschoots gecompenseerd.

De eerste onthulling is meteen de belangrijkste voor Volkswagen, gezien het de onbetwiste bestseller van het gamma betreft: de Passat. Wat daar naast de karaktervolle snoet allemaal aan veranderd is, hebben we al uit de doeken gedaan in ons testverslag. Oordeel gerust zelf wat je van de generatiewissel vindt op de beursvloer van Paleis 9.

2 nieuwe Golf-varianten

De andere sterkhouder van het VW-gamma luistert naar de naam Golf en toont zich op het Salon in twee nieuwe gedaantes. Eerst en vooral als Alltrack, een 4x4-versie van de break die naar de gelijknamige Passat en de Audi Allroad-familie knipoogt. De Golf GTE hatchback verwijst dan weer naar een nakend productiemodel dat als een ‘performance hybrid’ aanzien moet worden (204 pk, 350 Nm, 0-100 en 7,6 secondes, 35 g CO2/km). Eentje die met stip op onze testkalender staat.

2 frisse werkpaarden

Gezien het Salon van Brussel in 2015 ook bedrijfsvoertuigen etaleert, mogen de volgende werkpaarden natuurlijk niet ontbreken: de recent opgefriste Touareg, de Amarok Ultimate pick-up (als topuitvoering met tal van opties) en vooral het Transporter Tristar Concept dat naast lichte vrachten ook de volgende Transporter aankondigt.

In Paleis 1, dat integraal aan de motorfietsen gewijd is, verzorgt negenvoudig wereldkampioen Kenny Belaey elk uur een trial-demonstratie.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer