Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Salon van Brussel 2015: Toyota – Paleis 4 – My Hybrid is Fantastic

Naar goede gewoonte legt de Japanse nummer 1 de nadruk op zijn hybridegamma. Daarnaast gunt Toyota gunt de bezoekers van het Salon een blik in de toekomst met een hybride concept car.

Niet van plan om voor zijn concurrenten onder te doen, komt Toyota eveneens met vier Belgische premières aanzetten. ’t Is te zeggen: vier modellen die voor het eerst op een Belgische beurs getoond worden. De nieuwe Aygo, Yaris Facelift en dito Grand Prius+ circuleren immers al weken op de openbare weg en zijn al maanden geleden aan de internationale pers getoond.

Vier zones

Toyota heeft ervoor geopteerd om zijn stand in vier themazones op te delen. De eerste staat in het teken van de fun, en focust op de Yaris en de Aygo die allebei een jong karakter hebben. In de adventure-zone teert het merk op een halve eeuw 4x4-ervaring met de Rav4, de Land Cruiser V8 en de Hilux pick-up als publiekstrekkers. De familiezone etaleert dan weer de Verso, Verso-S, Auris Touring Sports en de Avensis. Tot slot is er natuurlijk ook een hybrid-zone, waar de Grand Prius+, de Auris en Auris Touring Sports hybride alsook de Yaris hybride het schone weer maken.

Blik op de toekomst

De échte attractie van de Toyota-stand zal echter een concept car zijn. De CH-R, die afgelopen september op het Salon van Parijs werd onthuld, is een ontwerpstudie voor een crossover coupé uit het C-segment, natuurlijk met hybridemotor. Beter nog: de CH-R zou duidelijke clous meedragen over de stijlrichting die Toyota de komende jaren wil inslaan . Er wordt zelfs over een gelijkaardig productiemodel gefluisterd, dat hopelijk niet al te lang op zich laat wachten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer