Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Salon van Brussel 2015: Opel - Paleis 9 – Twee Belgische premières

Opel pakt in Brussel uit met twee nieuwe Adam-varianten. De ogen van de pers zijn evenwel op de splinternieuwe Corsa E gericht, aangezien dat de bestseller van het merk is.

Met twaalf miljoen verkochte exemplaren is de Corsa van primordiaal belang voor Opel. De vijfde generatie, voor het eerst in Brussel getoond, remedieert dan ook vooral kritiek op de vorige, en is daardoor zowel dynamischer als comfortabeler geworden. Onder de kap komt de driecilinder 1-litermotor in actie die we al van de Adam kennen. Goed voor 90 ofwel 115 pk moet de turbobenzine een groen alternatief bieden voor de zuinige 1.3 CDTI die in het gamma blijft. Binnenin gaat de transformatie nog verder dan vanbuiten, dankzij heel wat nieuwe veiligheidsfeatures en het Intellilink-infotainmentsysteem dat het Adam-achtige dashboard als gegoten zit.

Adam S en Rocks

De Adam profiteert op zijn beurt van twee nieuwe uitdossingen, waarvan eentje nog ongezien is in België. De sportieve variant luistert naar de naam ‘S’ en puurt 150 pk uit zijn 1,4 liter groter turbobenzine. Daardoor wordt 0 tot 100 km/u in 8,5 seconden mogelijk oftewel 200 km/u voluit. De Rocks-variant krijgt een stoffen schuifdak, een ruigere koetswerkbekleding en 15 mm meer rijhoogte om de eerste mini-stadscrossover te zijn die korter dan 4 meter is.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer