Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Salon van Brussel 2015: Mazda – Paleis 6 – Opvallende afwezige...

De nieuwe MX-5 die het Salon van Parijs op zijn kop zette, zal spijtig genoeg niet in Brussel staan. De grote nieuwigheid op de stand van Mazda is de kleine ‘2’.

Wie zich opmaakt om de nieuwste generatie van ‘s werelds bekendste roadster op het Salon te gaan bepotelen, zal van een kale reis thuiskomen. De MX-5 geeft immers verstek voor de beurs van Brussel, net als die andere nieuwigheid waar de Europese tak van Mazda zoveel van verwacht: de compacte CX-3 crossover.

In ruil krijgen de Belgische bezoekers de facelift van de CX-5 voorgeschoteld die - net als bij de grote 6-berline - vooral nieuwe veiligheidsfeatures met zich meebrengt, genre full-LED koplampen die zelfs in de grootlichtstand niemand verblinden. Geen revolutie om de wereldpers voor samen te roepen, maar in het licht van de ‘kale’ Duisters toch vermeldenswaard.

Mazda2

Toch is de stand van Mazda in Paleis 6 een ommetje waard, met name voor de nieuwe stadsmus uit Hiroshima. We hebben het natuurlijk over de Mazda2, met zijn extraverte look die in het echt vrij innemend is. Een rijtest van deze kleine verleider hebben we eerder gepubliceerd, inclusief het verdict dat de hatchback één van de meest interessante aanbiedingen uit zijn segment is. We zouden de MX-5 er bijna door vergeten. Bijna.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer