Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Salon van Brussel 2015: Kia - Paleis 4 – Debuut van Sorento

Kia stelt op de Heizel de derde generatie van de Sorento en de gefacelifte Rio en Venga voor.

De nieuwe Kia Sorento levert het Autosalon van Brussel meteen een Europese première op. Het modeljaar 2015 krijgt een aangescherpt design en werd een maatje groter, zodat het beduidend meer interieur- en laadruimte biedt en zelfs zeven personen kan vervoeren. Verder kreeg het interieur een luxueuzere en hoogwaardigere afwerking, werd de uitrusting uitgebreid met onder meer een omgevingscamera en een elektrische achterklep en werd het geluidsniveau gereduceerd, zodat de Sorento weer helemaal bij de tijd is. Voor de aandrijving blijft het aanbod in ons land beperkt tot de 200 pk sterke 2,2 liter turbodiesel.

Go Get'em Tiger!

Verder beleeft de opgefriste Rio zijn Belgische première op de Heizel. Het koetswerk onderging lichte wijzigingen met onder meer de inpassing van het typische ‘tiger nose’ radiatorrooster, nieuwe velgen en enkele onuitgegeven laktinten. In het interieur valt vooral het nieuwe audio- en multimediasysteem op de middenconsole op. De Rio is nog steeds als drie- of vijfdeurs verkrijgbaar.

De facelift van de Venga levert tenslotte de derde primeur op de Kia-stand. Vijf jaar na zijn lancering kon dit model inderdaad een opfrisbeurt gebruiken, die gepaard gaat met lichte aanpassingen en verbeteringen aan het koetswerk en het interieur.

Naast deze drie primeurs staat in Paleis 4 het complete Kia-gamma te pronken, waarvoor het Koreaanse merk bijzonder aantrekkelijke saloncondities aankondigt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer