Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Salon van Brussel 2015: Jaguar - Paleis 6 – XE en F-Type zorgen voor primeurs

Jaguar presenteerde de nieuwe XE al met een groot spektakel in Londen en nu volgt de Belgische première op het Salon van Brussel. Zes jaar nadat de X-Type uit de catalogus verdween, investeert Jaguar opnieuw in het D-segment met de zeer ranke XE.

Deze berline met coupé-allures (Cx 0,26) wordt een uitdager van de BMW 3 Reeks, Audi A4 en andere Mercedes C Klasses met een veelbelovende cocktail van technologie en stijl. Op vlak van techniek pakt Jaguar uit met een lichtgewicht constructie in aluminium, een adaptieve ophanging, een laser head-up display en het InControl infotainment systeem. Daarnaast wordt de XE interessanter als bedrijfswagen met de nieuwe 2.0 Ingenium turbodiesel met 163 pk. Met een CO2-uitstoot van slechts 99 g/km levert deze Jaguar zo een Voordeel Alle Aard (VAA) op van minder dan 100 euro per maand! Wie iets meer pit wil, kan nog steeds de potentere benzineversies - 2.0 turbo (200 of 240 pk) en 3.0 V6 Compressor (340 pk) – van de XE bestellen, die uiteraard iets zwaarder getaxeerd worden.

Ook de F-Type blijft uiteraard nog steeds de ster op de Jaguar-stand. Deze coupé of cabriolet krijgt er nu een AWD-variant (met vierwielaandrijving) en nieuwe manuele transmissies bij, die op de Heizel hun wereldpremière beleven.

Verder toont Jaguar in Brussel eveneens de XF berline en break, naast de statige XJ, waarvan de compleet uitgeruste Privilège-versie tegen een zeer voordelig tarief wordt aangeboden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer