Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Salon van Brussel 2015: Honda – Paleis 8 – Op de sportieve toer

In Brussel pakt Honda uit met de sportieve varianten van de Civic, met natuurlijk de langverwachte Type R in de hoofdrol.

Honda maakt er opnieuw stevig werk van om zijn sportief karakter in de verf te zetten. Er is de comeback in de Formule 1, maar ook het gamma wordt verrijkt met enkele verrukkelijke sportievelingen.

De hoofdrol in Brussel is natuurlijk weggelegd voor de nieuwe Civic Type R. Op de Honda-stand staat nog steeds de conceptversie, die wel zo goed als productierijp is, aangezien de leveringen in de loop van 2015 starten. Dit pretpakket ziet er veelbelovend uit met het ruimbemeten vleugelwerk, de 2 liter-turbo die meer dan 280 pk levert en de scherpe rijdynamiek die met de nu al befaamde +R-knop tot het extreme rijkt.

Softcore

In afwachting van de Type R, kunnen liefhebbers nu wel al de iets ‘beschaafdere’ Civic Sport kopen. Deze variante wordt naar keuze aangedreven door een 1.6i DTEC turbodiesel met 120 pk of een 148 pk sterke 1.8i op benzine, en krijgt een sportieve uitdossing met een specifieke voorbumper, een achterspoiler in koetswerkkleur en 17” sportvelgen.

Verder kondigt Honda aan dat vanaf modeljaar 2015 elke Civic standaard het City Active Brake systeem krijgt, dat de wagens tot een snelheid van 30 km/u automatisch afremt.

Op de Honda-stand prijken verder nog de Civic Tourer, de Jazz en de CR-V. De motorfietsen zijn in Paleis 1 te bewonderen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer