Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Salon van Brussel 2015: BMW – Paleis 3 – Verhoogde X-factor

Op de BMW-stand zijn de X5M, de X6M en de vernieuwde 6 Reeks de blikvangers, terwijl de Concept X5 eDrive een blik gunt in de groene toekomst van het Duitse merk.

Brussel mist net een wereldpremière, want enkele dagen eerder vindt op het Autosalon van Detroit de onthulling van de X5M, de X6M en de vernieuwde 6 Reeks al plaats. Deze modellen beleven op de Heizel wel hun Europees debuut, wat nog steeds een mooie lokvogel is voor de organisatoren.

De X5M en X6M zijn de vlaggenschepen van het SUV-gamma van BMW en werden weer krachtiger, sneller, dynamischer en tegelijk ook zuiniger. Deze stoere Beiers laten graag de spieren rollen en hebben daar ook de geknipte mechaniek voor: de herwerkte 4.4 liter V8 Twin Power Turbo spuit maar liefst 575 pk en 750 Nm! Daarmee lukt een sprint van 0 tot 100 km/u in 4,2 sec., terwijl het verbruik beperkt blijft tot 11,1 l/100 km.

Hybrid

Echt zuinig is de Concept X5 eDrive plug-in hybride, die een 2 liter-viercilinder benzinemotor combineert met een elektromotor, en zich tevreden stelt met slechts 3,2 l/100 km. Dit model gaat nog niet meteen in productie, maar geeft wel aan dat ook BMW ernstig werkt aan een groenere mobiliteit.

Verder kan het Belgische publiek nog kennismaken met de vernieuwde 6 Reeks en de 2 Reeks Cabrio.

BMW is tenslotte ook aanwezig op de Dreamcars expositie, die in Paleis 11 plaatsvindt van 23 tot 25 januari, met een i8, een M4, en een M6 Cabrio, die hier eveneens zijn Europese première beleeft.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer