Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Saab 9-4X – Zonder diesel

Saab heeft de 9-4X SUV definitief klaar, twee jaar nadat de conceptversie al een duidelijk idee gaf. Helaas moet die in Europa zonder dieselmotor de markt op.

Dat is geen primeur voor Saab, dat met de tot 9-7X omgedoopte Chevrolet Tahoe al een soortgelijke poging waagde. Ook nu moet Saab opnieuw uit hetzelfde vaatje tappen. Vorige eigenaar General Motors vatte namelijk het plan op om in de Mexicaanse fabriek waar de Cadillac SRX van de band loopt, een Saab SUV te produceren.

Luxepaard

Die ziet er deze keer in elk geval al veel meer Saab uit. Het interieur oogt ook verzorgder en neemt het merendeel van de karaktertrekken van de 9-5 over. Hij belooft meer luxepaard dan werkknol te worden, al kan hij tot 2 ton slepen. De exacte lengte geeft Saab nog niet vrij, maar de Cadillac waarvan hij afstamt meet net geen 5 meter. Met een koffer van 485 liter scoort hij wat onder de gemiddelde waarden in dit segment, waar Mercedes ML en BMW X5 heersen.

De 9-4X trekt niet ongewapend naar de strijd. Hij beschikt over Saabs slimme vierwielaandrijfsysteem en over ofwel een 3.0 V6 benzine (265 pk) of over de 2.8 V6 turbo benzine (300 pk), beiden gekoppeld aan een automatische zesbak. Maar dus geen diesel, en dat zal hem bij ons behoorlijk hinderen in de verkoop. Zowel de leasingmarkt als de particulieren geven in dit segment duidelijk de voorkeur aan een diesel. Verbruiks- en uitstootcijfers heeft Saab overigens nog niet.

Augustus 2011

De 9-4X debuteert midden november op het autosalon van Los Angeles. De commercialisering in Europa is voorzien voor augustus 2011. Het is tot dan wachten op prijzen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-benz g-klasse 806

De elektrische Mercedes G-Klasse is hier: G 580 (2024)

Autonieuws
Opel-Grandland-EV-2024 INTRO

Nieuw: Opel Grandland wedt op alle paarden (2024)

Autonieuws
Tesla-Model-3-Performance-2024 03

Nieuw: Tesla Model 3 Performance (2024)

Autonieuws
Ontdek meer