Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Rolls-Royce Cullinan – De ultieme SUV is klaar

Hij is al enkele jaren geleden aangekondigd, maar nu is de ultieme SUV klaar voor zijn debuut. Rolls-Royce heeft zijn tijd genomen voor de ontwikkeling van de Cullinan, maar er is dan ook geen sprake van half werk.

Dat hij luxueus is, dat viel te verwachten. We willen het hier dan ook vooral over die aspecten hebben die maken dat de Rolls-Royce Cullinan geen SUV als de anderen is.

Voor archeologen

Om het cocooning-gehalte van de cabine op een klassiek Rolls-Royce-niveau te houden, zal het mogelijk zijn om een fysieke afscheiding te plaatsen tussen de zitplaatsen achteraan en de koffer. Wat volgens ons een primeur is voor deze klasse. Evengoed zal je voor een meer klassieke opstelling kunnen kiezen, zelfs met neerklapbare achterbank. Die komt zo voor het eerst in Rolls-Royces aanbod. In de Cullinan kan de koffer zo groeien van 560 liter naar 1.930 liter, met een maximale laaddiepte van 2,24 meter. Om naar de Ikea te gaan? Neen toch, we zijn hier niet bij VW. Maar eerder om ‘een Mark Rothko van de kunstgalerie mee te kunnen nemen, of het jongste kunststuk dat je bij opgravingen hebt aangetroffen.’ Ook goed…

In het veld

De Rolls

We hebben nog maar net een niet alledaagse ervaring achter de rug in de Mercedes G-klasse, maar dit belooft nog van een andere orde te zijn. Hopelijk kunnen we snel testen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer