Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: RM Sotheby’s Villa Erba-veiling – Een Porsche 911 Carrera RSR met 10 km op de teller

In het kader van de Concours d’Elégance in Villa d’Este eind mei, is er ook een veiling van RM Sotheby’s. Daar zien we deze Porsche 911 Carrera RSR uit 1993 passeren, met slechts 10 kilometer op de teller.

Dit is echt wel een bijzondere vondst die RM mag veilen, op 27 mei in Villa Erba in Italië aan de rand van het Como-meer. Een volledig originele Porsche 911 Carrera RSR uit 1993.

Twee stuks

Deze generatie RSR is de race-variant van de zelf ook al zeldzame Porsche 911 Carrera RS (964). Slechts 51 exemplaren zijn er van gemaakt. Hij heeft alle wenselijke attributen, van de brede 911 Turbo-carrosserie, de 3.8 flat-6 met 350 pk en race-attributen. Maar hij is ook één van slechts twee RSR’s die een gewoon interieur kregen, met twee stoelen en gewone bekleding.

Nieuw

De klant bestelde hem destijds met een heel bijzondere wensenlijst: zilverkleurige carrosserie, paarse velgen, vergulde remklauwen, en een wel erg rood interieur (kuipstoelen, boordplank, middenconsole, deurbekleding en zelfs de rolkooi). Rond de tellers is grijs leder gebruikt. En nee, de lak is niet beschadigd. Indien de foto’s die indruk geven, dan is dat omdat hij nog steeds in de beschermlaag gehuld is die Porsche gebruikt voor het transport van zijn nieuwe wagens. Want deze heeft sindsdien maar 10 kilometer gereden.

We hadden het recent over een Mercedes SL die een record op veiling brak door zijn beperkt aantal kilometers. Die had maar 80 mijl gereden nadat de eigenaar de sleutels was kwijtgeraakt. Hoe komt het dan dat deze Porsche nog minder kilometers gereden heeft? Zou het kunnen zijn dat het felle rood de ogen wat te veel pijn doet tijdens het rijden? Want dit is toch wel heel fel.

RM plakt geen verwachtingen op deze RSR, maar gezien zijn zeldzaamheid en de populariteit van de 911 wordt dit ongetwijfeld een dure vogel.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer