Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Renault Scenic – Te vroeg gelekt

Renault had graag de nieuwe Scenic onder de lakens gehouden tot het Salon van Genève, volgende week. Alleen was de Renault al per ongeluk te zien op de website van het Salon. Renault loste dan maar deze eerste foto’s.

Twee foto’s, daar moeten we het helaas mee doen. Maar ze maken wel duidelijk dat Renault de spectaculaire stijl doortrekt van de Clio en de Espace. Er is geen vergelijk meer met de vorige Scenic.

Vierde generatie Scenic

Het is duidelijk dat Renault een veel duidelijker onderscheid zal maken tussen de Scenic en de nieuwe Grand Scenic. De nieuwe Scenic, de vierde generatie intussen, staat hoger op zijn poten dan zijn voorganger, en beschikt over minder overhang achteraan. En dus over minder koffer, waarschijnlijk. Maar hij krijgt hierdoor wel een dynamischer pose. Dit is een monovolume voor papa’s en mama’s die nog wat leven willen naast de familie.

De nieuwe Scenic rust op de basis van de nieuwe Mégane, en neemt vast diens motorenpallet over. Daarbij horen vast ook de 1.2 turbobenzine met 130 pk en de 1.6 dCi turbodiesel met hetzelfde vermogen. Maar daarover krijgen we pas volgende week bij de voorstelling meer duidelijkheid.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer