Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Renault Mégane – Hij heeft stijl

Toegegeven, opboksen tegen de VW Golf is in Europa een ondankbare taak. Renault volhardt met deze vierde generatie Mégane, die op looks alleen al wint. Maar dat is in deze niet altijd voldoende.

Renault straalt eindelijk meer zelfzekerheid uit. Na de frisse Clio en de opvallende Espace, kregen we de Laguna-opvolger Talisman te zien. Het productoffensief houdt vooralsnog niet op, want in Frankfurt laat Renault ook de nieuwe Mégane zien.

De vierde generatie van Renaults Golfrivaal wordt sportiever. Hij is 2,5 cm lager dan de vorige generatie, terwijl hij in de breedte enkele centimeters won. De wielbasis is 2,8 centimeter langer, wat zowel voor de rijdynamiek als voor de beenruimte goed nieuws betekent. Renault koos voor opvallende lichtblokken, zowel voor- als achteraan ‘om zo de nieuwe Mégane in één oogopslag herkenbaar te maken, zowel ’s nachts als overdag’, zegt designer Franck Le Gall, verantwoordelijk voor het uiterlijk van de nieuwe Mégane.

GT met Renault Sport-badge

Renault houdt de details nog achter de hand tot het Salon zelf. Wel krijgen we op de foto’s al een indruk van de sportievere GT-afwerking, die al meteen bij de lancering mee verkrijgbaar is. Opvallend, Renault kiest in de GT-lijn voor Renault Sport-logo’s her en der. Die waren tot nog toe voorbehouden voor de RS-modellen. De Renault Mégane GT komt in ‘Bleu Iron’ in combinatie met ‘Dark Metal’ versieringen op onder meer de zijspiegels. 18-duims wielen maken het plaatje compleet.

Prijzen en lanceringsdata zijn nog niet bekend.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer