Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Renault Mégane Sedan – Op maat van de Middellandse Zee

Renault heeft de breakversie nog maar net gelanceerd, of het geeft al de eerste beelden vrij van een derde Méganemodel: de Sedan. Ook hij volgt in het lijnenspel van de Talisman.

Die nieuwe stijl zit de Renaults als gegoten. In die mate zelfs dat we het jammer vinden dat de vierdeursversie van de Mégane alleen in landen te vinden zal zijn waar hij een kans op slagen heeft. Dat betekent dus vooral in Oost- en Centraal-Europa, het Midden-Oosten, rond de Middellandse Zee (Italië, de Maghreblanden en Turkije). En in Ierland en Australië.

Motoren

Maar indien u er op vakantie ooit één zou willen huren, weet dat de Renault Mégane Sedan met volgende motorkeuzes beschikbaar is. De 1.6 atmosferische basisbenzine met 115 pk, de 1.2 TCe met 130 pk, de 1.5 dCi met 90 pk of met 115 pk en tot slot de 1.6 dCi met 130 pk. Het basismodel moet tevreden zijn met een manuele vijfbak of een CVT continu variabele versnellingsbak, de andere krijgen een manuele zesbak. In de TCe 130 en de dCi 115 kan je nog opteren voor een dubbelekoppelingsbak.

De Renault Mégane Sedan krijgt net dezelfde uitrusting als de andere Méganes. Daarbij hoort ook het R-Link2 infotainmentsysteem met head-updisplay en een reeks aan rijhulpen. Maar goed, wij krijgen deze Mégane Sedan vierdeurs met zijn 508 liter ruime koffer dus niet in de toonzalen te zien.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer