Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Renault Koleos UPDATE – Van Zuid-Korea naar Japan

Renault laat dit eerste beeld los van de volgende generatie van zijn Koleos SUV. Daarbij zien we meteen dat we de oude niet zullen missen…

Met de eerste generatie Koleos is Renault er niet in geslaagd om bovenop de SUV-golf mee te surfen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Peugeot. Dat schoot wel meteen raak met zijn 3008.

Nissan

Voor zijn eerste Koleos heeft Renault de opmerkelijke beslissing genomen om een bestaand model van Samsung Motors over te nemen, een Zuid-Koreaans lid van de Renault-Nissan alliantie. Maar diens exotisch uiterlijk heeft hier nooit potten gebroken. Hij was nochtans ontwikkeld in Frankrijk, maar met een Aziatische markt in gedachten en dat zag je er ook aan.

Met de nieuwe Koleos switcht Renault van land en van partner, want de nieuwe generatie neemt de techniek over van de Nissan X-Trail. Renault belooft recordwaarden aan binnenruimte en uitzonderlijke terreincapaciteiten. We zijn benieuwd. Eén zekerheid: met een uiterlijk dat grotendeels geïnspireerd is op dat van de Talisman, zal de nieuwe Koleos een beter carrièreverloop kennen dan zijn voorganger.

De nieuwe Renault Koleos wordt officieel onthuld op het Autosalon van Bejing op 25 april.

UPDATE

Afgelopen weekend volgden meer info en meer beelden. Zo weten we nu dat de Renault Koleos een intelligent vierwielaandrijvingssysteem krijgt: 4x4-i. Dat helpt hem niet alleen offroad - waar hij profiteert van een bodemvrijheid van 21 cm - maar ook tijdens het rijden op asfalt helpt om onder- en overstuur te onderdrukken.

De nieuwe Renault Koleos neemt het R-Link 2 multimediasysteem over met het verticale bedieningsscherm van de Talisman. Hij krijgt talloze rijhulpen, waarbij actieve noodremhulp, een rijvaksensor, een sensor die de afstand tot je voorligger in de gaten houdt, snelheidswaarschuwing en verkeersbordherkenning, dodehoeksensor, een waakzaamheidsalarm, achteruitrijcamera, automatisch ontstekende lichten, parkeerhulp in alle richtingen en het volledig autonome Easy Park Assist. De lanceringsdatum is nog niet bekend.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer