Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Renault Kangoo Z.E. – Paus rijdt Kangoo

Ook het Vaticaan ontsnapt er niet aan. Paus Benedictus XVI rijdt voortaan groen, in een elektrische Renault Kangoo nog wel.

De paus kreeg zijn nieuwe rijtuig overhandigd uit handen van Renault-Nissan patron Carlos Ghosn. Omdat Benedictus niet de eerste de beste klant is, kwam de état-major van de groep afgezakt naar Castel Gandolfo, het vakantieverblijf van de paus.

De nieuwe pausmobiel is heel wat aardser dan de gebruikelijke gepantserde bussen en jeeps waarop de paus doorgaans pronkt. Maar nu maakt het Vaticaan dus duidelijk dat het ook begaan is met zijn aardse voetafdruk. Die zou heel wat moeten verlichten met deze puur elektrische Kangoo. Hij is uitgerust met een 60 pk sterke elektromotor, die goed moet zijn voor een autonomie van 170 km en put zijn kracht uit lithium-ion batterijen.

Aanpassingen

Het voertuig is gebaseerd op de Kangoo Maxi ZE, het bestelwagentje. Hij is 4,6 meter lang en achteraan herwerkt naar een meer gepaste verblijfplaats voor de paus. Zo beschikt hij over twee zitplaatsen. De deuren zijn geen schuifdeuren achteraan, maar klappen tegengesteld open om een maximale instap te krijgen. Er is bovendien een elektrisch bediend schuiftrapje. Ook de veiligheidsdiensten van de paus kregen een elektrische Kangoo. Het Vaticaan meldde dat het tevreden is ‘dat het kan bijdragen om een positieve boodschapt uit te stralen die respect voor de natuur weergeeft.’ Amen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer