Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Renault Kangoo Z.E. Concept – Bye bye knap snoetje

Samen met de update van de bestelwagens Trafic en Master heeft Renault ook een concept laten zien die een blik geeft op de volgende Kangoo. We kunnen we zeggen dat hij radicaal anders wordt.

De tijden veranderen, en dus ook de Kangoo. Toen hij uitkwam in 1997 vielen jonge gezinnen die het niet breed hadden als een blok voor dit handige lieverdje met de guitige ronde lichten. Pretenties had hij niet. De kinderen waren er dol op, en Renault wist zich verzekerd van een succesformule die het merk koesterde.

SUV

Vandaag is het al SUV wat de klok slaat. Om nog een kans te maken in een nietsontziende concurrentiestrijd, moet al wat hoger is dan 1,40 meter wel de SUV-stijl imiteren. Er is body nodig, net als een smoel dat niet doet wegsmelten als was het Bambi’s blik. Niet zoals de Kangoo vroeger deed dus. Dat heeft PSA al eerder begrepen door zijn Citroën Berlingo en vooral de Peugeot Rifter minder een uiterlijk van een bestelwagen te geven, maar wat meer een coole look te schenken.

Met deze concept lijkt Renault nog niet helemaal de kaart van de SUV-Kangoo te trekken, maar de tijd van de lieve Kangoo is duidelijk voorbij. Met zijn erg ernstige gezicht dat wel een kopie lijkt van de Mégane en de Talisman, straalt de Kangoor van 2020 een heel andere boodschap uit. Die lijkt meer bij zijn tijd te passen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer