Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Renault Clio RS 16 – Een Clio met 275 pk, mag dat?

Om 40 jaar Renault Sport te vieren, heeft de RS-brigade zich laten gaan op een arme Clio RS. Die kreeg een 2.0 turbo met 275 pk ingeplant. Maar voorlopig blijft de Renault Clio RS 16 nog een concept.

Drukke tijden bij Renault: de herlancering van Alpine komt dichterbij, en het merk stapte opnieuw in de F1. Toch bleef er bij bij de sportieve tak van Renault nog voldoende tijd over om een verjaardagscadeautje te bouwen voor 40 jaar Renault Sport.

Monaco

Aan alles geeft deze Renault Clio RS 16 de indruk dat hij na de uren in een kelder is ontwikkeld. In vijf maanden tijd kreeg Renault Sport de snelle Clio rond, net op tijd voor de Grand Prix van Monaco… waar de R.S. 16-bolides in de F1-race niet meteen hun beste dag beleefden.

Méganemotor

Vooraf had Renault deze Clio geshowd. We hopen dat hij echt meer wordt dan alleen maar een concept. Renault Sport nam de 2.0 turbomotor over uit de Mégane RS 275 Trophy-R, samen met diens koelingssystemen en de versnellingsbak. De wieltreinen zijn aangepast aan dit grote vermogen, zo trok Renault Sport het spoor van de Clio 6 cm open. Wat meteen de brede wielkasten verklaart. Daar tref je ook 19-duimswielen aan. Voor het geluid trok Renault Sport naar specialist Akrapovic.

De Clio RS 16 kreeg de gele ‘Sirius’ kleur die je in combinatie met glanzend zwart ook op de F1-modellen terugvindt. Hij zou wel eens een toekomst kunnen hebben als een dure, gelimiteerde oplage.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer