Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Range Rover Velar – Verrassing

Hoe dichter we bij het Salon van Genève komen, hoe meer de merken hun kaarten op tafel leggen. Range Rover zorgt daarbij voor een eerste verrassing, met een heel nieuw model. Dit is het eerste beeld van de Velar.

Laten we eerlijk zijn, het is pas nadat we het communiqué hebben ontvangen, dat we Google hebben opengeklikt en de eerste spyshots van deze auto ontdekten. Wij vinden deze Velar een heel aangename verrassing.

Gat vullen

De Britse constructeur lanceert dus een nieuw model, om nog een niche te vullen tussen de Range Rover Evoque en de Range Rover Sport. Zijn lengte zal tussen de 4,37 meter van die eerste en de 4,85 meter van die tweede liggen. Met respectieve basisprijzen van 35.000 euro en 67.000 euro, gokken we op een prijs van iets meer dan 50.000 euro voor de Velar.

Meer dan dit weten we eigenlijk nog niet op dit moment. Land Rover meldt een design dat “eenvoud uitstraalt, een avant-garde auto die glamour geeft aan ons gamma en waarmee alles verandert.” Wait and see, zeker?

Voor de geschiedenisliefhebbers onder ons: de naam Velar brengt ons terug naar 1969. Het is de naam die 26 pre-productiemodellen hadden gekregen. Ze waren in het geheim ontwikkeld en leidden tot wat uiteindelijk de Range Rover zou worden. Velar komt volgens de overlevering van het Latijnse ‘velare’, wat ‘bedekken’ wil zeggen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

opel frontera 479

Nieuw: Opel Frontera is terug als compacte stoere SUV (2024)

Autonieuws
P90545211 highRes rimac-technology-cam

BMW’s nieuwste batterijenpartner is… Rimac!

Autonieuws
BRZ-Cup-CAR-BASIC 01

Subaru BRZ Cup Car kost amper 22.500 euro… in Japan

Autonieuws
Ontdek meer