Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Range Rover Velar – Al wat je moet weten

Enkele dagen na een eerste plaagbeeld bezorgt Land Rover meer info en meer beelden over de nieuwste in de Range Rover-familie: de Velar. ‘Met hem verandert alles’, zeggen ze zelf bij Land Rover. Dat lijkt niet gelogen.

Nu krijgen we dus de Range Rover Velar in zijn geheel te zien. Nu kunnen we eindelijk zijn pure design uit alle hoeken bewonderen, gluren naar zijn atletisch postuur, zijn fijne profiel en nieuwe details zoals de verzonken deurgrepen die naar voor komen wanneer de bestuurder nadert (precies zoals bij Tesla), of de koper-look in de afwerking, waar chroom anders de norm is. Absolute klasse.

Touch Pro Duo

In het interieur zien we een nieuw infotainmentsysteem opduiken, Touch Pro Duo. Dat bestaat uit twee 10” HD-aanraakschermen, die boven elkaar geplaatst zijn. Zonder contact blijft de middenconsole zo in het duister gehuld, hetzelfde geldt voor het digitale dashboard. Pas wanneer je start, komt de auto tot leven. Het visuele effect is hoe dan ook indrukwekkend, en je lijkt in een concept-car plaats te nemen. Omdat beelden meer zeggen dan woorden, kan u hier alle functies van het systeem bekijken.

Nieuwe motor

De Velar brengt nieuwe typebenamingen voor de motoren: P voor Petrol (benzine), D voor Diesel, gevolgd door een cijfer dat het vermogen weergeeft. Zo zijn we in de catalogus de D180 en D240 (2.0 4

De Velar zal in klassieke uitvoering ter beschikking zijn, en als R-Dynamic. In die laatste is het Terrain Response 2-systeem meer afgesteld op prestaties en sensaties. Maar hoe dan ook blijft hij een lid van de Land Rover-familie en moet hij ook terreincapaciteiten hebben.

In de zomer is hij beschikbaar, met een basisprijs van 57.300 euro.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer