Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Range Rover Sport – Eerste plug-in hybride van Land Rover

De Range Rover Sport heeft de helft van zijn carrière bereikt. Tijd om hem op te frissen, en daarvoor mag er een stevig argument bij komen.

De optische wijzigingen zijn eenvoudig, eigenlijk gaat het gewoon om nieuwe lichtblokken voor- en achteraan. Maar technologisch is dit een heel ander verhaal.

Touch Pro Duo

Eerst en vooral krijgt de Range Rover Sport op zijn beurt het nieuwe infotainmentsysteem dat de Ranger Rover Velar introduceerde. Het krijgt de naam Duo omdat het uit twee touch screens bestaat. Het ene is het ‘normale’, het andere vervangt de klassieke bedieningen van de airco.

Met dit systeem komen ook nieuwe functies, zoals de assistentie bij het manoeuvreren met een aanhangwagen, het lichtscherm van het open dak dat je via een beweging kan openen of sluiten, de sleutelband en nieuwe, intelligente led-lichten die je toelaten om de grote lichten te gebruiken zonder je tegenliggers te verblinden.

Bij de andere wijzigingen kunnen we nog meegeven dat de SVR er 25 pk bij krijgt… wat het totaal op 575 pk brengt.

Hybride

Maar de grote vernieuwing komt van de plug-in hybride die nu opduikt in de catalogus. We zien hoe een 2.0 viercilinder benzinemotor hulp krijgt van een elektrische motor, beide in tandem goed voor een gecombineerd vermogen van 404 pk en 640 Nm, en 0 naar 100 km/u in 6,7 seconden. Vergelijkbaar met de Volvo XC90 T8 dus. Maar hier is de elektrische motor niet op de achtertrein geplaatst. Hij is gewoon mee gekoppeld aan de achttrapsautomaat en helpt dus volop met de aandrijving van de vier wielen… zoals je van een Land Rover zou verwachten. Dit maakt ook dat je voor het eerst kan offroaden op elektrische kracht alleen.

Land Rover stelt een puur elektrisch rijbereik van 51 kilometer voorop. In de officiële verbruikscyclus verbruikt hij 2,8 l/100 km voor 64 g/km CO2. De nieuwe Range Rover kost 65.200 euro, de hybride versie kost 88.500 euro.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

mercedes-amg gt 43 coupe 6

Mercedes-AMG GT 43 heeft… viercilinder!? (2024)

Autonieuws
skoda epiq concept 3

Skoda Epiq: Dit is Skoda’s EV van 25.000 euro!

Autonieuws
Audi-Q6-etron-2024 01

Eindelijk: Audi Q6 e-tron is hier, stelt niet teleur (2024)

Autonieuws
Ontdek meer