Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Bericht: Porsche Panamera – De familie groeit (letterlijk)

Porsche stelt op het Salon van Los Angeles twee nieuwe versies van de Panamera voor. De ene kan je zien als een ‘klein’ Panamera. De andere… helemaal niet.

De nieuwe Panamera is nog maar net voorgesteld, of het gamma breidt al uit om nieuwe potentiële klanten aan te spreken. De twee versies die Porsche toonde, spreken uitersten aan van het spectrum.

Turbo V6

De ‘kleine’ versie wordt het basismodel van de Panamera. Hij krijgt een nieuwe 3.0 V6 turbomotor met 330 pk, wat 20 pk meer is dan de vorige basis-Panamera. Met basis bedoelt Porsche wel nog steeds 92.081 euro. De nieuwe V6 is beschikbaar met achterwielaandrijving in de Panamera en met vierwielaandrijving in de Panamera 4, die een basisprijs draagt van 96.195 euro. Hij is ook te verkrijgen met die andere nieuwigheid bij de grote Porsche: de Panamera Executive.

Met chauffeur

De Executive is een lange versie van de Panamera, die er op die manier 15 centimeter aan wielbasis bij krijgt. Waarmee Porsche zich meer dan ooit wil meten met de BMW 7-serie, de Audi A8, de Mercedes S-klasse en zelfs de Bentley Flying Spur. Porsche zelf definieert hem als ‘de Porsche met chauffeur’.

De standaarduitrusting omvat een panoramisch dak, elektrisch bediende en verwarmde stoelen in het hele interieur, PASM gestuurde ophanging en op 4S en Turbo de meesturende achtertrein, soft sluiten van de deuren en een achteruitrijcamera. Optioneel stelt Porsche achteraan een grote middenconsole voor met geïntegreerde, wegklapbare tablets en een rear-seat entertainmentsysteem met twee tabletschermen van 10,1 duim.

Executive begint aan 105.996 euro (Panamera 4) en kan ook met de Panamera 4S, Turbo en E-Hybrid. De lancering volgt binnenkort.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikels

Alfa-Romeo-Junior-2024 01

Nieuw: Alfa Romeo Junior is eerste EV van het merk (2024)

Autonieuws
Maserati-GranCabrio-Folgore-01

Nieuw: Maserati GranCabrio Folgore geeft ons zin in de zomer (2024)

Autonieuws
Nissan-Qashqai-FL-2024 01

Nieuw: Nissan Qashqai Facelift (2024)

Autonieuws
Ontdek meer